23 oktober 2021
stretchtent te koop

Hoe zet je een stretchtent op? 3 handige tips

Zie je een stretchtent te koop staan en lijkt het je leuk om dit te kopen? Een stretchtent is perfect voor een evenement en kan dus een goede aankoop zijn. Maar dan moet je natuurlijk wel weten hoe je die op moet zetten… Dus hoe je dat? In dit artikel geven wij je drie handige tips.

stretchtent te koop

Tip 1: Neem ruim de tijd

Een stretchtent opzetten is wel even iets anders dan het opzetten van een gewone tent. Je moet daarom niet denken dat dit wel even snel gedaan is. Neem er dus ruim de tijd voor! Het is heel vervelend als je vlak voor je evenement nog aan het stressen bent met het opzetten. De kans is ook groot dat het dan niet helemaal goed gaat en je wilt natuurlijk niet dat de tent straks in elkaar klopt!

Tip 2: Vraag hulp

Een stretchtent opzetten in je eentje? Vergeet het maar! Dit zal bijna niemand lukken, ook al is de tent nog zo klein. Daarom kun je het beste in ieder geval één persoon en het liefst zelf meerdere personen om hulp vragen.

stretchtent te koop

Tip 3: Maak voldoende ruimte vrij

Misschien heb je al bedacht dat je ruimte moet vrijmaken voor de stretchtent, in ieder geval zo groot als de totale oppervlakte van de tent. Denk er echter ook aan dat er naast de tent nog ruimte moet zijn om de tent op te zetten, om te kunnen lopen en om materialen neer te leggen. Zorg ervoor dat je hiervoor voldoende ruimte hebt en maak de plek waar de tent komt te staan geheel vrij van takjes en rommel.